Selvom sommeren 2017 blev den fattigste på solskin i 17 år, producerede Solar Polaris’ solcelleanlæg næsten det samme som i 2016.

Badedage var der ikke mange af i den forgangne sommer. Vejret var for det meste regnfuldt og koldt, og solen var en sjælden gæst. Faktisk blev der i juli kun registreret to sommerdage – én på Bornholm og én på Lolland. Men selvom sommeren på alle måder var en vejrmæssig fuser, producerede Solar Polaris’ solcelleanlæg næsten det samme som i 2016. For eksempel producerede Roskilde Forsynings fire anlæg med en samlet effekt på 1,1 MWp kun 8 % mindre i 2017, end de gjorde i 2016, og justerer man for det naturlige produktionsfald, der er på panelerne, er tallet faktisk endnu lavere. Årsagen til den flotte produktion skal findes i solcellepanelernes evne til at holde et højt produktionsniveau i diffust lys. Der bliver således produceret elektricitet i næsten al slags vejr – selv når regnen falder.

Tendensen med et begrænset produktionsfald i 2017 sammenlignet med 2016 går i øvrigt igen på alle de anlæg, hvor Solar Polaris har sammenlignet de to somre. Det er et stærkt bevis på, at solcelleanlæg sagtens kan bidrage markant til den grønne omstilling, selv når det danske sommervejr er allermest lunefuldt.

Kilder: DMI og eviShine

 

SOLFATTIG SOMMER VAR INGEN BREMSEKLODS FOR SOLCELLEPRODUKTIONEN

Du er velkommen til at følge Solar Polaris arbejde løbende ved at følge vores Facebook eller vores Linked In. Følg også med under vores NYHEDER. Har du brug for at tale med os, så kontakt Solar Polaris