For et par måneder siden fejrede Solar Polaris’ P-anlæg hos Solar Vejen 1-års fødselsdag og d. 14. maj nåede anlægget endnu en milepæl. Her kom årets foreløbige produktion op en tredjedel af den estimerede årsproduktion og anlægget er dermed godt på vej til at indfri forventningerne for 2020.

En af grundene til at produktionen så tidligt på året har rundet denne milepæl, skal findes i april måned, som er en af årets bedste måneder. Når vi tænker på produktion fra solceller i Danmark, fremhæves sommeren typisk, men faktisk var april 2019 årets næstbedste måned for Solars anlæg og for andre anlæg var det endda årets allerbedste måned. I april er dagene lange, solen står højt på himlen og temperaturen har endnu ikke nået et niveau, som skader anlæggets ydelse. Derfor er produktionen høj.

Dags dato har P-anlægget hos Solar Vejen produceret 58.000 kWh i 2020, hvilket svarer til 39 % af den forventede produktion. Anlægget består af 510 paneler fra REC og sørger, ud over at levere energi til Solars datacenter, også for at give medarbejdernes biler ly for det omskiftelige danske vejr.

Du kan følge anlæggets produktion her: https://spcc.cloudindustries.eu/dashboard/318110014