Den 1. februar 2017 så Solar Polaris dagens lys, da Solar A/S opkøbte et solcellefirma og dermed gik ind på projektmarkedet for solenergi.

 

Dengang udtalte Jens Andersen, der nu er CEO i Solar, at “Solar ser et klart potentiale i vedvarende energi, og derfor glæder vi os til at føre denne virksomhed videre og for alvor få fat i projektmarkedet sammen med vores installatørkunder. Der er i disse år stigende aktivitet og øget fokus på klima og energi, og Solar tilbyder allerede energieffektive løsninger inden for netop solceller – men også varmepumper, varmeteknik og ventilation.”

 

Og siden februar 2017 har Solar Polaris haft travlt med at levere professionelle solcelleløsninger for erhvervsvirksomheder, kommuner, regioner og boligejendomme. I alt har Solar Polaris bidraget med 3,8 mio. kWh solenergi til den grønne omstilling og dermed hjulpet Danmark med at nå målet om at blive uafhængig af fossile brændsler. Det svarer til:

 

  • En besparelse på hele 2700 tons CO2 udslip
  • 850 villaers årlige energiforbrug
  • Mere end 23.500 m2 solpaneler

 

“Med de seneste prisfald på solceller ser vi, at produktionsvirksomheder og datacentre som er fritaget for elafgifter, hvormed værdien af egen elproduktion således er lavere, nu også kan opnå en fornuftig forretning på en investering i solenergi. Samtidig gør de noget aktivt for klimaet og det uden, at staten går glip af afgifter. Det er den billigste grønne omstilling, som Danmark kan få”, udtaler Karsten Hillmann, adm. direktør i Solar Polaris.

 

Solar Polaris’ projekter spænder vidt, og siden 2017 er der bl.a. etableret professionelle solcelleanlæg til bl.a. Rigshospitalet, Hørsholm Kommune, Nordea Ejendomme, PFA, Stockholm Slott, Skejby Sygehus, Solar A/S, Bispebjerg Hospital og Panum Instituttet.

 Rigshospitalet

Solceller på taget over p-anlæg på Rigshospitalet