Det danske hospitalsvæsen har i disse år styrket fokus på den grønne omstilling, og nu investerer både Psykiatrisk Center Skejby og Nykøbing Falster Sygehus i solcelleanlæg for at sænke elforbruget og bidrage til et grønnere samfund.

Solar Polaris har sikret sig kontrakterne på at levere anlæggene som sammenlagt vil producere ca. 400.000 kWh årligt – svarende til mere end 60 parcelhuse. Produktionen på Psykiatrisk Center Skejby, som er Danmarks hidtil største OPP-projekt, er beregnet til 285.000 kWh/år, mens Nykøbing Falster Sygehus kan regne med at få tilført 110.000 kWh/år.

”Det er glædeligt at se, at flere og flere i sundhedsvæsenet forsøger at indarbejde en grøn tankegang i de projekter de laver. På den måde gør hospitalerne noget godt for miljøet og sparer samtidig penge, som de kan investere til gavn for patienter og personale på hospitalet. Det er jo en ren win-win for vores velfærdssamfund.” Udtaler Karsten Hillmann, Direktør i Solar Polaris.

Arbejdet på begge anlæg er i fuld gang, og de forventes at blive idriftsat i løbet af foråret lige i tide til sommerens høje produktion.