Endnu engang slår el-produktion fra danske solceller og vindmøller rekord.

Det skriver Energinet i en pressemeddelelse

I 2017 producerede danske solceller samt land- og havmøller, hvad der svarer til 45,8 procent af det samlede danske elforbrug.

rekord.figur1

Årets produktion fra solceller var 0,8 TWh, svarende til 2,3 procent af forbruget.

”Det viser jo, at der tydeligvis er rigtig meget mere at hente på solsiden som komplementerer vinden så fint. Prisen på solceller er støt faldende og sammen med innovative løsninger og mere digitalisering, så er jeg sikker på at mange flere vil vælge solenergi fremover. Den samfundsmæssige værdi af solcelle-el er også højere end værdien af vindmølleproduceret el, da solceller altid producerer om dagen, hvor forbruget er højest. Men først og fremmest bør man se på, at de to energiformer komplementerer hinanden.

Hvis vi ser på vores naboer Tyskland, så havde man allerede i 2013 og 2014 installeret solenergi anlæg på samme niveau som vind og havde dermed glæde af den gode komplementære natur hen over året. Og samtidigt har Tyskland naturligvis glæde af at sol produktion kommer midt på dagen hvor forbruget er højst. I 2011 dækkede sol i Tyskland op til 1/6 af forbruget midt på dagen (ref billede 2).” Udtaler Adm. Direktør Karsten Hillmann.

Rekordår Solarpolaris

Rekordår Solarpolaris