På en konference den 26. september 2017 arrangeret af Gate 21 præsenterede vi et solcelleindlæg med overskriften “For a brighter tomorrow”.

Her fortalte vores direktør Karsten Hillmann om vores syn på solceller og den grønne omstilling omfattende turnkey-projektering, implementering og servicering af professionelle solcelleanlæg med primær fokus på tag- og bygningsintegrerede anlæg.

Med eget solcelleanlæg vil man altid have et incitament til at tilpasse sit el-forbrug til sin egen el-produktion og til at investere i et batteri til solcelleanlægget.

Begge forhold matcher bestræbelserne for en grøn omstilling og er helt i overensstemmelse med Energikommissionens rapport, der anbefaler at producere billig el i små enheder tæt på el-forbruget samt at udnytte digitaliseringen til at understøtte omstilling til et fleksibelt energisystem.

Vi vil gerne igen citere Energikommissionen for vigtigheden af energioptimering, og understrege betydningen af elektrificering af såvel transport som varme i boliger, erhverv og industri, hvilket energiminister Lars Chr. Lilleholt tidligere har bifaldet med sin udtalelse: “Hvis jeg skulle vælge en afgift, jeg gerne vil fjerne, og jeg havde fuldstændig frit spil, ville jeg fjerne elafgiften”.

Som konferencens sidste indlæg præsenterede professor Brian Vad Mathiesen, (BVM), en ny analyse, der sætter fokus på solcellers rolle i det fremtidige danske energisystem med 100 procent VE. Analysen efterlyser en ny lovgivning, som gør op med flere års stop-and-go politik på solcelleområdet.

Læs mere her:
http://ipaper.ipapercms.dk/TechMedia/HVACMagasinet/2017/12/